Sfârșit de toamnă, sfârșit de Școală Militară.
ABSOLVIRE NOIEMBRIE 2019
postat la 29.12.2019

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
13
16
15
17

 Anul 2019 este, cu siguranță, un an de referință pentru cei 349 de absolvenți ai Școlii de la Drăgășani.
La capătul unui proces intens de pregătire, azi au obținut gradul de sergent major. Este primul grad, este primul pas în cariera militară.
Le mulțumim că au ales să se pregătească în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi de la Drăgășani și le dorim succes în activitatea viitoare!

 


Ziua Jandarmeriei Române
postat la 03.04.2019

ziua-jandarmeriei-romana-1
ziua-jandarmeriei-romana-2
ziua-jandarmeriei-romana-3
ziua-jandarmeriei-romana-4

169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

  Cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei Române, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” s-au desfășurat o serie de manifestări omagiale.
  Comandatul școlii, general de brigadă Zamfir Marian, a dat citire mesajelor primite din partea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, și a inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile.
  Totodată, au fost evocate momente din istoria de 169 de ani a Jandarmeriei Române iar la troița ridicată în incinta școlii, în cinstea eroilor jandarmi căzuți în luptele din Al Doilea Război Mondial, a fost oficiată o slujbă religioasă și au fost depuse coroane de flori. Cu această ocazie, au fost înaintați în grad următorii ofițeri și subofițeri:
- La gradul de căpitan, locotenent Călin Oana Alexandra;
- La gradul de plutonier adjutant șef, plutonier adjutant Vieru Ionel;
- La gradul de plutonier adjutant, plutonier major Andrei Daniel;
  De asemenea, au fost recompensați cu diplome, mulțumiri și felicitări: ofițerii, maiștrii militari, subofițerii și elevii care s-au evidențiat în activitatea desfășurată.
  Diplome au fost oferite și câștigătorilor competiției „Cupa Jandarmeriei”, organizată de Clubul sportiv al școlii Alma Lex pe secțiunile șah, tenis de masa, fotbal și fotbal-tenis.

 


Ziua Porților Deschise la Școala Militară de la Drăgășani
postat la 28.03.2019

Ziua-Porilor-Deschise-la-coala-Militar-de-la-Drgani-1
Ziua-Porilor-Deschise-la-coala-Militar-de-la-Drgani-2
Ziua-Porilor-Deschise-la-coala-Militar-de-la-Drgani-3
Ziua-Porilor-Deschise-la-coala-Militar-de-la-Drgani-4
Ziua-Porilor-Deschise-la-coala-Militar-de-la-Drgani-5

În contextul sărbătoririi a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Școala noastră a organizat în data de 28 Martie 2019 ”Ziua Porților Deschise”.
  La această activitate au participat peste 500 de elevi de la instituții civile de învățământ. Pentru aceștia a fost pregătit un program special care a cuprins prezentarea unui scurt istoric al Jandarmeriei Române la statuia întemeietorului acesteia, domnitorul moldovean ”Grigore Alexandru Ghica”, vizitarea Sălii tradițiilor, prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea Jandarmeriei.
Un moment deosebit de atractiv l-au constituit exercițiile demonstrative prezentate de colegii de la Batalionul 6 Jandarmi Structuri Specializate de Acțiuni Speciale și Intervenție Antiteroristă din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, exerciții care au permis vizitatorilor să admire abilitățile cailor si câinilor de serviciu folosiți în îndeplinirea misiunilor.
  La rândul lor, elevii școlii au prezentat câteva tehnici și procedee de autoapărare.
  Le mulțumim tuturor celor care au ales să petreacă azi câteva clipe alături de cadrele și elevii școlii noastre și îi așteptăm să derulăm împreună și alte activități.

 


„Jur credință Patriei mele, România!”
postat la 15.03.2019

Jur-credin-Patriei-mele-Romania
Jur-credin-Patriei-mele-Romania-2
Jur-credin-Patriei-mele-Romania-3
Jur-credin-Patriei-mele-Romania-4
Jur-credin-Patriei-mele-Romania-5
Jur-credin-Patriei-mele-Romania-6

Depunerea Jurământului Militar
  Cei 349 de elevi ai seriei februarie-noiembrie 2019 au trăit în ziua de 15 martie înălțătorul moment al depunerii Jurământului Militar.
  Ceremonialul s-a desfășurat în prezența secretarului de stat general de brigadă Gheorghe Nucu Marin și a inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile.

 


"Anul Centenar sub semnul legământului de credință"
postat la 21.12.2018

Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-1
Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-2
Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-3
Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-4
Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-5
Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-6
Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-7
Anul-Centenar-sub-semnul-legmantului-de-credin-8

Depunere jurământ

  Anul Centenarului Marii Uniri a stat în Școala Militară de la Drăgășani sub semnul legământului față de țară. Primăvara a debutat cu depunerea jurământului militar de către o serie de elevi care la sfârșitul toamnei s-au alăturat colegilor din unitățile operative și iată, azi, 21 decembrie, un nou legământ a fost rostit de către alți 350 de tineri care au ales uniforma bleu jandarm spre a sluji necondiţionat interesele şi valorile fundamentale ale României.
  Ceremonialul s-a desfășurat în prezența domnului secretar de stat general de brigadă Gheorghe Nucu Marin și a domnului colonel Sebastian Cucoș, prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major al Jandarmeriei Române.
  La acest moment emoționant din viața tinerilor militari au participat numeroși reprezentanți ai instituțiilor administrației publice centrale și locale, ai instituțiilor partenere din Ministerul Afacerilor Interne precum și reprezentanți ai societății civile, părinți și rude ale elevilor. Tuturor le mulțumim și acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, le transmitem un călduros La mulți ani!

2020-Comunicații și Tehnologia Informației