Ziua Jandarmeriei Române
postat la 03.04.2019

ziua-jandarmeriei-romana-1
ziua-jandarmeriei-romana-2
ziua-jandarmeriei-romana-3
ziua-jandarmeriei-romana-4

169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

  Cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei Române, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” s-au desfășurat o serie de manifestări omagiale.
  Comandatul școlii, general de brigadă Zamfir Marian, a dat citire mesajelor primite din partea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, și a inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile.
  Totodată, au fost evocate momente din istoria de 169 de ani a Jandarmeriei Române iar la troița ridicată în incinta școlii, în cinstea eroilor jandarmi căzuți în luptele din Al Doilea Război Mondial, a fost oficiată o slujbă religioasă și au fost depuse coroane de flori. Cu această ocazie, au fost înaintați în grad următorii ofițeri și subofițeri:
- La gradul de căpitan, locotenent Călin Oana Alexandra;
- La gradul de plutonier adjutant șef, plutonier adjutant Vieru Ionel;
- La gradul de plutonier adjutant, plutonier major Andrei Daniel;
  De asemenea, au fost recompensați cu diplome, mulțumiri și felicitări: ofițerii, maiștrii militari, subofițerii și elevii care s-au evidențiat în activitatea desfășurată.
  Diplome au fost oferite și câștigătorilor competiției „Cupa Jandarmeriei”, organizată de Clubul sportiv al școlii Alma Lex pe secțiunile șah, tenis de masa, fotbal și fotbal-tenis.

 

2020-Comunicații și Tehnologia Informației